Nieuws / ERCO anno 2024, de weg naar efficiëntie en kwaliteit

In een wereld die niet stilstaat en alle ontwikkelingen elkaar sneller opvolgen dan ooit, is dit een goed moment op ERCO (opnieuw) voor te stellen. Graag neem ik je mee in de wereld van de Meet- en Regeltechnische bekabeling. 

Wij zijn ERCO, een groep hechte collega’s met hart voor de zaak en passie voor het vak Meet- en Regeltechniek. Bekabelen, elektrotechnische installaties aanleggen, slimme systemen bedenken, bijstellen, aanscherpen en optimaliseren. Kortom: techniek laten werken, dat is wat ons drijft. Maar het gaat natuurlijk dieper dan dat.

Elk project begint met een aanvraag vanuit de opdrachtgever. Hier komt de toegevoegde waarde van ERCO naar voren. Met meer dan 30 jaar ervaring doorlopen we interne procedures om een nauwkeurige calculatie en offerte samen te stellen. We stellen verdiepingsvragen aan de klant vanuit demarcatielijsten en denken actief mee over oplossingen en alternatieven. We overwegen bijvoorbeeld brandklassen, de maximale lengte van ontworpen Modbus-kabels, het aantal deelnummers op één buskabel, en mogelijkheden tot kostenbesparing door alternatieve tracés. 

Steeds vaker mag ERCO aanschuiven als bouwteampartner, wat een eer is voor ons. In een bouwteam selecteren we toegewijde Calculatoren/Werkvoorbereiders die nauw samenwerken met onze Projectleiders. Na het verwerven van de opdracht dragen we deze over aan het projectteam, bestaande uit een Projectleider en Werkvoorbereider. Alle relevante informatie, risico's en tekeningen worden vastgelegd via een overdrachtsformulier. Het project wordt vervolgens aangemaakt in ons ERP-systeem door onze collega Romy.

De Projectleider neemt contact op met de opdrachtgever voor de eerste afstemming, die plaatsvindt op locatie tijdens een project kick-off. Samen met de opdrachtgever bespreken we de aanpak en planning. Daarna starten we met de werkvoorbereiding, waarbij we kabellijsten maken, kabelberekeningen uitvoeren, en een bezoek op locatie brengen onder begeleiding van de projectleider. Tijdens deze fase gaan we dieper in op de technische aspecten. We stellen kabel- en testlijsten op en verzorgen kabelberekeningen op basis van de regelschema's, in afstemming met het regeltechnisch ontwerp. ERCO is verantwoordelijk voor de juiste kabeldikte en afstanden, rekening houdend met afzekerwaarden en kenmerken van installatie-automaten.

Tijdens de tweewekelijkse projectteam-overleggen delen we informatie met de Monteurs en beantwoorden we inhoudelijke vragen. Zodra het project in de planning van de komende week verschijnt, volgt een opstartbezoek op locatie.

Alle benodigde informatie is digitaal beschikbaar voor de Monteurs via ons onlineplatform Dalux, dat tevens wordt gebruikt voor kwaliteitsborging en het monitoren van restpunten. Onze Kwaliteitscontroleurs controleren elk project volgens het ERCO-handboek. Eventuele afwijkingen worden vastgelegd in Dalux en in overleg met de Projectleider aangepast. De voortgang wordt bijgehouden met afgevinkte kabellijsten die bij oplevering aan de opdrachtgever worden overhandigd, inclusief benodigde DOP-nummers.

Bij ERCO benutten we de expertise van onze collega's om engineeringstrajecten succesvol te doorlopen. Dat geeft energie!  

We get shit done!

Geplaatst op
door
Marieke de Kok- Sterenborg

Als je elkaar vertrouwt, ga je vooruit! Maak kennis met ERCO