Nieuws / Samenwerking ERCO & JINC

Samenwerking ERCO & JINC

Sinds september 2020 werken wij samen met non-profitorganisatie JINC. Door deze samenwerking gaan wij kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt. Ook willen wij deze kinderen enthousiasmeren voor techniek in de breedste zin van het woord en de techniek-branche.

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talenten en dromen als andere kinderen, maar helaas groeien zij op in een omgeving waar ze minder kans hebben op een succesvolle loopbaan. Via de projecten van JINC maken zij kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. 
De ervaring leert dat de expertise van professionals jongeren inspireert en bij blijft, en dat het contact met de professionals hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft. 

Voor leerlingen van Tilburgse scholen organiseert JINC Bliksemstages en Sollicitatietrainingen. 
Vanzelfsprekend zullen wij actuele maatregelen rondom gezondheid en veiligheid altijd naleven. In verband met de aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid zullen sommige projecten in de klas of digitaal plaatsvinden. 

Bliksemstage - Kijkje in de keuken van ERCO

Hierbij bezoeken kinderen van de basisschool en het vmbo ons bedrijf voor een praktische en krachtige kennismaking met Erco én het werken binnen de techniek-branche. 
Daarbij steken zij de handen uit de mouwen en doen een ochtend lang echt ervaring op. Het doel is bovendien niet alleen om deze jongeren in contact te brengen met mogelijke beroepen voor later, maar ook om hun algemene kennis van de wereld te vergroten. 
Erco wil hier graag een positieve bijdrage aan leveren voor deze jongeren. 

Sollicitatietraining - hoe het werkt

Veel jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand missen iemand in hun omgeving die hun vertelt wat de sociale codes zijn op de werkvloer. Ze weten dus niet hoe ze zich moeten voorbereiden op een sollicitatiegesprek, dat de telefoon uit hoort te staan en ze rechtop moeten zitten etc. Tijdens een sollicitatietraining laten professionals zien hoe je zo’n gesprek maakt of breekt. Voorafgaand aan deze training schrijven de leerlingen een sollicitatiebrief en stellen zij een CV op. 
Vanuit Erco zal Chantal Hennekes, onze HR Adviseur, scholen bezoeken en jongeren de fijne kneepjes van een sollicitatiegesprek leren.

Solliciteren bij de Directeur

Herinner jij je nog je allereerste sollicitatiegesprek?
Voor veel jongeren die opgroeien in een omgeving met weinig rolmodellen, blijkt het lastig om een goed sollicitatiegesprek te voeren. Zij weten vaak niet hoe ze indruk kunnen maken op een potentiële baas.
Daarom organiseert JINC op 1 december voor ruim 80 vmbo-leerlingen een sollicitatietraining die wordt verzorgd door directeuren van Tilburgse bedrijven.
Jonty Copal, Directeur van Erco, zal gaan deelnemen aan deze dag.


Met deze samenwerking hebben wij de kans om betekenisvol te zijn in onze omgeving. Onze kennis en ervaring helpt de leerlingen, die afkomstig zijn van de laatste twee klassen van het basisonderwijs en het vmbo, vooruit.

Voor meer informatie over JINC, ga naar de website én volg JINC op LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter en YouTube!
 

Geplaatst op
door
ERCO

Als je elkaar vertrouwt, ga je vooruit! Maak kennis met ERCO